Terug naar overzicht Link to overview
Accu product filter

De afgelopen twee jaar hebben we bij Cellpower verschillende nieuwe Lithium accuproducten aan het assortiment toegevoegd. Dat betekent echter niet dat we hebben stilgezeten als het om andere accutechnieken gaat. Een van de belangrijkste ontwikkelingen die in de afgelopen periode heeft plaatsgevonden, is de introductie van de nieuwe CPX AGM accu's, die uit dezelfde behuizing tot wel 25% meer capaciteit weten te halen! Dat betekent dus ook een aanzienlijk grotere actieradius, bijvoorbeeld in een scootmobiel.

In eerste instantie worden er drie modellen aangeboden met de verbeterde techniek: De CPX 75-12, CPX 100-12 en CPX 125-12, allemaal in gangbare behuizingsmaten voor de mobiliteitsmarkt. De grootste kracht van deze modellen zit echter niet zozeer in het formaat van de behuizing, maar de capaciteit die we in die behuizing hebben weten te krijgen. Zo heeft de CPX 75-12 een capaciteit van 75Ah in een behuizing die net zo groot is als de CPX 60-12. Een capaciteitstoename in dezelfde behuizing van 25%.

De nieuwe modellen zijn inmiddels een half jaar op de markt en veel klanten hebben de voordelen al in de praktijk ondervonden. Leveranciers van scootmobielen melden ons dat hun klanten merkbaar meer actieradius uit hun scootmobiel weten te halen. Het zelden nog spannend is of zij het eind van de dag halen op één acculading, ongeacht of zij lange stukken achtereen rijden of juist veel korte tripjes maken. Zo kunnen zij zorgeloos op pad gaan. Een belangrijk voordeel van de nieuwe CPX modellen is dus dat de gebruiker gewoon de eigen vertrouwde scootmobiel kan blijven gebruiken, maar daar wel merkbaar langer en verder mee kan rijden.

Maar de voordelen van de nieuwe CPX modellen zijn natuurlijk niet alleen voorbehouden voor scootmobielen. Ook andere applicaties die meer accucapaciteit zouden kunnen gebruiken, maar fysiek niet meer ruimte aan een accu kunnen bieden, hebben voordeel bij de hogere capaciteit in dezelfde behuizing. Wilt u meer weten over de nieuwe modellen in de CPX accuserie van Cellpower? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer over de voordelen die deze accu's u te bieden hebben.