Accu scheidingsrelais van Cellpower

Accu scheidingsrelais worden toegepast in situaties waar twee accu's worden gebruikt. Voorbeelden van dit soort toepassingen zijn boten, campers, caravans en servicewagens. In het scheidingsrelais zit een microprocessor die beslist of de accu's parallel moeten worden geschakeld, zodat beide accu's kunnen worden geladen. Een accu scheidingsrelais kan ook worden gebruikt als spanningsafhankelijke schakelaar.

Werking van het Cellpower accu scheidingsrelais

Een accu scheidingsrelais wordt ook wel een Battery Separator genoemd. Cellpower accu scheidingsrelais zijn voorzien van een microprocessor gestuurde schakelaar met een hoog vermogen. Een accu scheidingsrelais zal automatisch twee accu's met elkaar verbinden, indien bij het laden de spanning van de eerste accu stijgt boven de geprogrammeerde waarde, zodat de tweede accu eveneens wordt bijgeladen. Indien er niet meer geladen wordt zal de verbinding naar de tweede accu worden verbroken. De schakelaar werkt tweezijdig, dus als bijvoorbeeld op de tweede accu een lader wordt aangesloten en de spanning een voldoende niveau heeft, zal ook de eerste accu worden bijgeladen. Verder bieden de Cellpower scheidingsrelais veiligheid bij een te hoge laadspanning (lekstroom, defecte dynamo of lader). Het accu scheidingsrelais sluit dan direct de laadstroom naar de accu af. Een accu scheidingsrelais kan ook worden ingezet als spanningsafhankelijke schakelaar indien het gewenst is dat op een aansluiting geen spanning staat als het voertuig nog niet is gestart.

Waarom een Cellpower accu scheidingsrelais?

Een accu scheidingsrelais is een uitstekend alternatief voor een Battery Isolator (Diodeblok), met als grootste voordeel de nagenoeg verliesvrije verbinding. Sommige moderne dynamo's (D+) kunnen niet met een diodeblok werken aangezien het directe contact met de accu weg is. De Battery Separator kent dit nadeel niet. De Cellpower Battery Separator is snel en simpel aan te sluiten omdat de bestaande verbindingen in het voertuig/vaartuig niet hoeven te worden gewijzigd.

Bipolaire werking van het Cellpower accu scheidingsrelais

De Cellpower accu scheidingsrelais hebben een unieke gebruiksmogelijkheid. Indien u de lichtaccu van uw boot, camper of servicewagen, laadt met een acculader, zal het accu scheidingsrelais tevens de startaccu bijladen. Dit doet hij alleen als de accessoire- of service-accu volledig is geladen. Zodra de acculader niet meer is verbonden met de accessoire- of service-accu zal de accuscheider de startaccu weer van de andere accu ontkoppelen. Het Cellpower accu scheidingsrelais werkt dus bipolair, de stroom kan zowel in de ene als de andere richting lopen.

Cellpower accu scheidingsrelais aanbod

Op de accuscheiders pagina vindt u het gehele aanbod aan alle accu scheidingsrelais types. 

golftrolley